Buscar este blog

domingo, 29 de mayo de 2011

Half Challenge. Calella 29 de Maig de 2011

Avui, he estat a la Half Challenge de Calella. Com a voluntari metge, he pogut participar activament de la prova de resistència que s'ha fet en les tres disciplines del Triatló.
La sortida de la natació, a les 8 del matí ha estat impressionant. Els diferents grups de participants, començant pels professionals masculins i femenins i després tots els altres grups d'edat i esperiència han omplert el mar de calella de petits ocells marins que es movien a un ritme trepitant aixecant l'escuma de l'aigua marcant les rutes per on passaba el grup.
La sortida de l'aigua amb el pas per la carpa on deixaven els vestits de neopré i ràpidament agafaven les bicicletes que els han dut durant 90 Km per les carreteres del maresme fins Mataró en un circuit al que tenien que donar tres voltes. He anat amb moto seguint l'estela dels participants i comprovant el patiment que molts d'ells tenen durant la prova. Afortunadament no s'ha registrat més que una caiguda que no ha tingut més conseqüència que un cop a la pelvis amb l'abandonament de la pobra ciclista.
Arribar a la meta i deixar la bicicleta per correr 21 Km donant dues voltes al circuit entre Calella i Santa Susanna. He vist homes i dones compromessos amb ells mateixos, arribant a límits que tan sols la voluntat d'acabar la prova permet aconseguir. Un corredor que porta una pròtesi a la seva cama dreta, amb una amputació a nivell de la cuixa, el veia patir i amb cara de dolor, tot just portaba tres km. correguts. li he preguntat si estaba be, la seva resposta " només tinc unes roçadures, tot marxa bé". Al cap d'una hora i mitja, arriba al final de la Challenge, han passat més de 7 hores des que ha sortit el primer, però ha acabat i era feliç, havia superat el seu repte.
Molts i moltes han superat els seus reptes avui. Vull tenir un record especial per la neus Pujol, una iunfermera de l'àrea quirúrgica de l'Hospital de Calella amb la que treballo sovint. Ella i el seu marit han acabat la prova, estaba exhultant, contenta, explicant a tothom les seves sensacions.
L'esforç d'unes hores i la preparació d'uns mesos.
Tenim una gent excepcional....