Buscar este blog

jueves, 3 de noviembre de 2011

El pit al descobert

Avui al vespre vaig a Cabrils a parlar sobre el càncer de Mama. Aquesta conferència la faig sovint a diferents indrets on Oncolliga em convida, molts cops acompanyant a l'exposició fotogràfica " El pit al descobert" produïda per Fotofilm Calella l'any 2010 amb motiu del IX Congrés Català de Sinologia.
Aquesta exposició ha estat durament criticada per dones d'Alella de tal manera que va ser retirada del lloc on s'havia d'exposar.
Respecto el pensament de tothom, però no puc entendre com unes fotografies en les que la sensibilitat en la seva realització ha estat exquisida, que mostren com evoluciona el pit femení des de la infantessa fins la senilitat, on es mostra com la malaltia el fa vulnerable, on es veu com la maternitat el fa ser orgullós; puguin ser titllades d'obscenes i que puguin ferir la sensibilitat dels nens.
Si l'educació cristiana que aquestes dones d'Alella volen pels seus fills, passa per la intransigència, per la manca d'apropament a la realitat, els asseguro que no estan seguint els principis del cristianisme.
Molts mitjans de comunicació s'han fet reso del esdeveniment i això ha estat una important prova de com la societat rebutja els extremismes en nom de la religió.
Espero que avui, a Cabrils, el seny s'imposi i una mostra destinada a fer docència sobre el càncer de Mama, sigui admirada des de l'òptica de la sensibilitat.

1 comentario:

  1. amb el temps he descobert, que no val la pena esforçar-te per entendre el raonament entendre el raonament d'algunes persones. a vegades ens costa saber com nosaltres mateixos raonem de la manera que ho fem. o sigui que l'unic que em de fer es fer el que nosaltres pensem, sentim i volem transmetre... que els altres ho acceptin o no, que els faci reflexionar o criticar, que els eduqui...o no, no es problema nostre. el nostre problema, seria no mostrar el que sentim i el que sabem, per por a les critiques a la gant.
    una abraçada pere, bona feina.

    ResponderEliminar