Buscar este blog

miércoles, 17 de abril de 2013

Es viable Espanya sense Catalunya?


Molts cops, els arbres no deixen veure el bosc i ara és un d’aquells moments en que això està passant.

Em sentit a dir i ens ho diuen cada dia que Catalunya no serà possible sense Espanya, que estarem fora d’Europa si algun dia aconseguim la nostra llibertat, que no podrem fer front a les pensions de la nostra gent, que no tindrem crèdit internacional, en definitiva, que  si Catalunya s’independitza d’Espanya, pràcticament desapareixerà.

Molts col·lectius i personalitats importants a Catalunya i fora de Catalunya han posat sobre la taula arguments que deixen clara la força, el múscul del procés sobiranista català, la seva viabilitat econòmica, política i social, arguments que són convincents i segurament ben certs.

Però a mi em preocupa una altra aspecte de la qüestió.  Serà possible Espanya sense Catalunya?. Serà viable Espanya sense Catalunya?

Si la resposta es si, no ens hem de preocupar. Catalunya serà independent tard o d’hora.

Si la resposta és no, ho tindrem molt però molt magre.

Espanya té un pes important en la realitat econòmica d’Europa i de l’Euro. Si cau Espanya cau l’euro i es desfà la Unió Europea.  I això, Europa ho vol evitar com sigui.

Es veritat que hi ha veus provinents del nord que clamen per deixar d’ajudar als països del sud, veus que tenen cada cop més adhesions; però mentre Alemanya lideri Europa, no deixarà caure cap país. Necessiten recuperar la seva inversió multimilioraria.

L’estratègia del govern central del PP ha estat fins ara la d’escanyar a Catalunya en tots els sentits, però alhora estan escanyant Espanya. Si la locomotora de l’economia espanyola està gripada, el tren s’atura i queda en via morta.

Ara però,  comencen a veure’s  petites mostres de reacció que van en la línia de millorar l’ofec català. Hem d’aprofitar les poques escletxes que ens queden per anar construint les nostres estructures d’estat i alhora enfortir l’economia pròpia i també l’espanyola  de manera que quan arribem a Itaca, no se’ns endugui  a l’abisme el retrocés de la marea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario