Buscar este blog

miércoles, 30 de mayo de 2012

El Coixí del Cor


Divendres dia 1 de Juny, presentaré a la sala d'actes de l'Hospital de Calella el projecte de Oncolliga i el grup Àgata anomenat " El coixí del Cor".

Aquest projecte és la continuació del que des de 2001 es va iniciar a Tennessee ( EUA) a l'hospital Erlangen Medical Center de Chattanooga on la infermera del Servei d'Oncologia Janet Kramer-Mai va haver de ser intervinguda per càncer de mama.

Les seves tietes varen fer-li un coixí en forma de cor que s'adaptava de manera confortable sota el braç i que la va ajudar a reduir el dolor de la incisió quirúrgica a la vegada que la protegia de cops accidentals i disminuïa la tensió dels músculs de l'espatlla.

Aquesta experiència personal, la va traspassar al seu servei de l'Hospital i va ser presentada en un Congrés mèdic on va ser recollida per la infermera danesa Nancy Friis que va estendre la idea per Dinamarca i posteriorment a la resta d'Europa.

A Catalunya, el projecte arriba des de Mallorca on Maria José Loly de Cooman va crear el Proyecto Micky - Almohada del corazón.

Oncolliga i el Grup Àgata amb la col·laboració de la Fundación Agatha Ruiz de la Prada, han presentat el coixí del Cor a l'Hospital de Sant Pau i ara, arriba a l'Alt Maresme i la Selva Marítima.


El Càncer de mama és la malaltia neoplàsica més freqüent entre les dones, amb una incidència més elevada entre els 50 i els 70 anys.

Una de cada 8 dones patirà càncer de mama al llarg de la seva vida i una de cada 11 el patirà abans dels 75 anys.

La cirurgia és habitualment el primer pas en el tractament del càncer de mama i les incisions quirúrgiques són doloroses.

Una de les complicacions de la cirurgia és la possibilitat de fer un limfedema del braç.

El Coixí del Cor ajuda a millorar el dolor físic però també el psicològic de la malaltia. Un projecte solidari que ha mobilitzat a moltes persones que, de manera voluntària, han confeccionat els coixins amb teles cedides per Agatha Ruiz de la Prada.

Saludem aquesta iniciativa que dintre de pocs dies començarà a ser una realitat a Calella a través de la Unitat Funcional de Patologia de la Mama.




No hay comentarios:

Publicar un comentario