Buscar este blog

domingo, 13 de enero de 2013

La dependència del smartphone


L'any 2013 ha començat amb una pluja de missatges de mòbil. Ha estat simptomàtic veure com en els minuts següents a l'inici de l'Any Nou, moltes persones varen aïllar-se de l'entorn de festa per començar a enviar missatges des de els seus smartphones.

En totes les taules de festa al costat dels plats i copes es veuen mòbils que no deixen de funcionar, sigui Nadal o Cap d'Any.

Recordo que quan la tecnologia mòbil no era massiva ( fa uns 12 anys) les celebracions eren vibrants, la música i la gresca la nit de fi d'any començaven immediatament de les campanades i hi participava tothom. Ara no; ara primer el mòbil i després la festa.

La nostra dependència a la comunicació immediata comença a ser malaltissa, no tenir el mòbil a l'abast comporta molts cops una angoixa important; si no estas localitzable, estas perdut.

Em trobo sovint amb persones que mentre estan a la meva consulta reben trucades de familiars que volen saber que els hi he dit, ..... i abans d'acabar la consulta!!!

El mòbil és la icona del segle XXI. Més potent, mésràpid, amb més aplicacions.... Si no en tens no existeixes. Fins i tot cada cop els nens i nenes el tenen més aviat.

Seriem capaços de fer callar els mòbils durant 24 hores? Segur que no ens passaria res dolent.




No hay comentarios:

Publicar un comentario